Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@01:58:04 GMT

سنگ قبرهايي که شايد نديده باشيد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۷۱۸۴

خبرگزاري آريا - مشتريان بازار تهران شايد هرگز ندانند مسيري که بارها آن را طي کرده اند و امامزاده اي که از کنارش گذشتنه اند، پيکر کسي را در خود جاي داده که روزگاري «شمشيرزن ترين جنگجوي شرق» بود.
اين مزارها را شايد کمتر کسي بشناسد. مزار سرداراني که نام و رشادت هايشان در تاريخ ايران ثبت شده است. اما سنگ قبرهايشان در گمنامي خاک مي خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انگليس ها هنوز از نام او مي ترسند. نامي که روزي بر اندام استعمارگران و متجاوزان انگليس، لرزه مي انداخت. «رئيسعلي دلواري» نماد مقاومت مردم جنوب ايران است. رهبربزرگ نهضت مقاومت مردم جنوب ايران دربرابر استعمارگران و سرداري که نام «دليران تنگستان» را براي هميشه جاودانه کرد و خاک جنوب ايران ، رشادتهاي او و همرزمانش را خوب به ياد دارد. کسي که 12 شهريور ماه سالروز شهادتش به نام « روز ملي مبارزه با استعمار انگليس» نام گذاري شد. اما شايد کمترکسي بداند که مزار اين سردار بزرگ و نامي ايران، جايي به غير از بوشهر و دلوار و حتي خاک ايران است.
رئيسعلي دلواري اما تنها کسي نيست که مزارش، ناآشنا و غريب است. شايد سالروز شهادت اين سردار بزرگ ايراني بهترين بهانه باشد براي پرداختن به سرداران بزرگي که مزارشان بي نشان و غريب افتاده است.
دلاور دلوار ، غريب عراق
«خانه ما کوه است و انهدام و تخريب آن ها خارج از حيطه قدرت و امکان امپراطوري بريتانياي کبير است.» اين، پاسخ رئيسعلي به نامه تهديدآميز بريتانيايي ها بود. انها رئيسعلي و يارانش را تهديد کرده بودند که :«چنانچه بر ضد دولت انگلستان قيام و اقدام کنيد، مبادرت به جنگ مي نماييم، در اين صورت خانه هايتان ويران و نخل هايتان را قطع خواهيم کرد.»
رئيسعلي دلواري فرزند رئيس محمد، کدخداي ده دلواربود که در سال 1299 هجري قمري متولد شد. او درعصر مشروطيت جواني بيست و چهارساله، بلند همت، شجاع، در صدق و وفا بي مانند بود. اگرچه سواد کامل و معلومات کافي نداشت، اما پاکي سرشت و صفات حميده او طوري بود که زبانزد خاص و عام بود. رئيس علي بعد از اين که قواي اشغالگر انگلستان بوشهر را به تصرف خود درآوردند با شجاعتي وصف ناپذير به مقابله پرداخت و شکست سنگيني بر قواي انگلستان وارد کرد و در حين مبارزه با دشمنان اسلام و ايران، از پشت مورد هدف گلوله يکي از سربازان خائن خود قرار گرفت و در منطقه تنگک صفر، در بيست و سوم شوال1333 هجري قمري به شهادت رسيد.

پيکر او را ابتدا در نزديکي امامزاده اي در روستاي «کله بند» به خاک سپردند. اما از انجا که رئيسعلي وصيت کرده بود، او را در نزديکي بارگاه مولايش حضرت علي(ع) دفن کنندف پيکر او به قبرستان وادي السلام شهر نجف در عراق منتقل و انجا به خاک سپرده شد . جايي که شايد حتي کمتر کسي از زائران ايراني عتبات عاليات هم از آن باخبر باشند.
سرداري که مزارش انباري شد
مشتريان بازار تهران شايد هرگز ندانند مسيري که بارها آن را طي کرده اند و امامزاده اي که از کنارش گذشتنه اند، پيکر کسي را در خود جاي داده که روزگاري «شمشيرزن ترين جنگجوي شرق» بود. «لطفعلي خان زند» جوان شجاع و دلاور ايراني که آخرين پادشاه سلسله زنديه در ايران بود، تبحر خاصي در شمشير زني داشت. لطفعلي خان از مدود پادشاهان عادل و محبوب ايران بود که در زمان صدارتش، خدمات بزرگي براي توسعه و پيشرفت ايران انجام داد.
لطفعلي خان زند مردي راستگو، جوانمرد ،صريح اللهجه و داراي اراده قوي بود. صفاتي که او را بيشتر از همه، شبيه به کريم خان زند مي کند. او همانند کريم خان زند خوش خلق و دادگستر و نيک فطرت و با ترحم و نوع پرور بود و مي گفت:«نمي توانم چهره اي اندوهگين را ببينم و نمي توانم تحمل کنم که من سير باشم وهم نوع من گرسنه.». گفته مي شود او در مشرق زمين اولين کسي بود که به فکر تاسيس نوعي بيمه اجتماعي افتاد که البته عمرش کفاف عملياتي کردن اين فکر را نداد.

لطفعلي خان زند، سرانجام با خيانت «حاج ابراهيم خان کلانتر» حاکم شيراز و در حالي که پس از ساعت ها جنگ تن به تن و دلاورانه، غرق در خون بود، به اسارت آغامحمدخان قاجار افتاد و به فجيع ترين شکل ممکن به قتل رسيد. پيکر او رادر امامزاده زيد تهران دفن کردند. جايي که حالا بخشي از بارار بزرگ تهران است و کمتر کسي از آن اطلاعي دارد. چندوقت پيش گزارش هايي منتشر شد که نشان مي داد اتاقي که مزار لطفعلي خان زند در آن قرار دارد، تبديل به انباري شده است.
براي يافتن آدرسي از آرامگاه و آستان مقدس در وروديهاي مختلف بازار هيچ تابلو و علامتي وجود ندارد و تنها منابع آدرس يابي مغازه داران و ساکنين آن منطقه هستند که بايد به آدرسهاي آنها اعتماد کرد.پس از گذر از چندين پيچ و راسته در بازار تهران تابلويي در جوار محل مورد نظر نصب شده که نشان مي دهد که امامزاده زيد(ع) در کجا قرار گرفته و به غير از اين تابلو که در جوار آستان نصب شده ديگر هيچ تابلوي ديگري از امامزاده يا حتي آرامگاه لطفعلي خان زند در طول بازار يا نصب نشده يا در انبوهي از جمعيت قابل مشاهده نيست.

آرامگاه لطفعلي خان زند نيز در گوشه اي از محوطه امامزاده واقع شده اما گردشگران اجازه ورود به آرامگاه لطفعلي خان زند را ندارند چراکه در آرامگاه قفل شده و ورود به آن نيز با اجازه کتبي از ميراث فرهنگي امکان پذير است.
سردار ملي، جايي غير از تبريز
شايد اگر الان از شما بپرسند مزار «ستارخان» درکجا قرار دارد، بي واسطه و بلافاصله ذهن تان به سمت تبريز برود. شهري که زادگاه «سردار ملي» بود و شروع نهضت مشروطيت از آنجا شکل گرفت. اما جالب است بدانيد مزار ستارخان، جايي غير از تبريز قرار دارد.
زائران حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) در شهرري ، جايي است که پذيراي پيکر يکي از رهبران قيام مشروطه در ايران بوده است. سردار رشيد و شجاع اهل تبريز که خاطره مبارزاتش در تاريخ ايران ثبت شده و حالا در گوشه اي از صحن حرم مطهر حضرت عبدالعظيم حسني(ع) آرميده است.

هرچند طي سالهاي اخير، نوادگان ستارخان تلاش کرده اند تا پيکر او را با کسب مجوزهاي شرعي، از شهرري به تبريز منتقل کنند، اما تا به حال چنين اقدامي انجام نشده است و مزار سردار ملي و دلاور تبريزي، همچنان مهمان مردم شهرري و تهران است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش میرجلال‌ الدین کزازی به فیلم «مست عشق»

میرجلال‌الدین کزازی می‌گوید: فیلم «مست عشق» از اندک فیلم‌هایی است که از دیدنش شادمان و خشنود بوده است.

به گزارش ایسکانیوز؛ استاد زبان و ادبیات فارسی و شاهنامه‌پژوه در حاشیه اکران خصوصی «مست عشق» برای ادیبان و چهره‌های فرهنگی، درباره این فیلم اظهار کرد: از نگاهی فراخ و فراگیر، دید و داوری من درباره این توژینه داستانی یا فیلم این است که دست‌اندکاران و پدیدآورندگان آن در کار هنری که می‌خواسته‌اند کرد، کامدار بوده‌اند. توانسته‌اند به آن آماج‌ها و آرمان‌هایی که در سر می‌پرورده‌اند، دست بیابند. از این دید این فیلم یکی از اندک فیلم‌هایی است که من از دیدن آن، از آغاز تا انجام فیلم، شادمان و خشنود بودم.

او افزود: آن دریافتی که این هنرمندان از چهره‌ مولانا و منش و کنش او داشته‌اند، در بخشی گسترده در این آفریده هنری بازتاب یافته است. دم‌های دلپذیری را من به هنگام دیدن فیلم گذرانیدم اما چند ویژگی بیشتر بر من کارگر افتاد؛ بجز کارگردانی که هر چه در فیلم می‌گذرد به راستی به گونه‌ای به او بازمی‌گردد زیرا اوست که سررشته‌ها را در دست دارد، خُنیا یا موسیقی فیلم بسیار باشکوه ، کارساز و اثرگذار بود، به همان سان فیلم برداری آن. سه دیگر، آوابرداری این فیلم. از دید فنی این سه، نمود بیشتری در چشم من داشت.

کزازی درباره گفت‌وگوهای بین شمس و مولانا که از دید برخی، شاید برای مخاطب عام دیریاب‌تر باشد و اینکه آیا فیلم توانسته شمایی از مولانا و شمس را به مخاطب عام‌تر معرفی کند، گفت: بیشینه این گفت‌وگوها چون از آبشخورها ستانده شده بود، از ویژگی‌های بسیار پسندیده فیلم شمرده می‌شود اما زبان فیلم، شاید ناچار بوده‌اند من داوری نمی‌کنم، با زبان روزگار مولانا همیشه سازگار نبود، شاید می‌خواسته‌اند که بیننده امروزین بتواند پیوند بیشتری با فیلم بیابد. ببیننده‌ای که با ادب پارسی و زبان مولانا به بسندگی آشنا نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)

دیگر خبرها

  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • واکنش میرجلال‌ الدین کزازی به فیلم «مست عشق»
  • علم‌الهدی: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • اردوغان: تجارت با اسرائیل را ندیده گرفتیم و این در را بستیم
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • واکنش سپاهان به حواشی پیرمرد حاشیه‌ ساز؛ گویا رگ غیرت شما فقط در برخی موارد بیرون می‌زند!
  • جانشین بولت: هنوز توانایی من را ندیده‌اید
  • تجارت جدید اسطوره؛ لیونل مسی در شکل و شمایلی که تا کنون ندیده‌اید! / عکس
  • فیلم| هر جا که باشید، این مرسدس بنز به دنبال شما می‌آید!
  • آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم